trendovi koji su prosli
MODA

Dina Ivović: Trendovi kojima moramo reći zbogom!

Iza nas je decenija koja je bila puna trendova koji su ostavili veliki trag u modnom svetu, ali isto tako postoje i oni trendovi kojima moramo reći zbogom.

trendovi koji su prosli
Diva magazin

1.MINI TORBE

male torbe
foto: instagram

Trend ovih torbi pokrenuo je čuveni francuski brend Jacquemus i modna industrija ih je jako dobro prihvatila. Ne možemo im osporiti to da svaka kombinacija zahvaljujući njima izgleda stilizovano, ali budimo iskreni, prosto nisu funkcionalne i na neki način nemaju poentu. Stoga je definitivno vreme da ih ostavimo u prošlosti.

2.PVC TORBE

providna torba
foto: instagram

Kad smo već kod torbi, ne možemo da ne spomenemo pvc torbe, odnosno providne torbe. Ako vam se ovaj trend nije svideo, jer prosto ne želite da svi vide sadržaj iste, a volite da kupujete komade koji su u trendu, onda možete biti spokojni, jer one odlaze u zaborav.

3.ČARAPA ČIZME

carapa cizme
foto: instagram

Kada su se ove čizme pojavile mnoge dame su pohrlile da ih kupe. Mogli smo ih videti u svim bojama i dezenima. Ali ako pogledamo modnu scenu ove zime možemo zaključiti da polako odlaze sa trona, a da kožne klasične čizme do kolena počinju da vladaju.

4.NEON

neon zelena haljina
foto: instagram

Neon se prvi put pojavio na modnoj sceni osamdesetih godina sa dolaskom novih tehnologija kada je reč o bojenju tkanine. Svojih novih pet minuta doživeo je prošle godine, ali ovog proleća mu brendovi nisu naklonjeni. Svakako ga nećemo zaboraviti, jer moda je samo jedan krug koji se neprestano okreće i sigurno ćemo se sresti ponovo.

5.LATEKS

lateks odelo
foto: instagram

Još jedan trend za koji se možemo zahvaliti Kardašijankama. Lateks je inače veganski i organski materijal i to je jedan od razloga zašto je postao tako popularan, da ga poznata kreatorka Stela Mekartni sada koristi umesto kože. Ali ako niste Lady GagLejdi Gaga ili Kim Kardašijan, zaista ne ide da šetate gradom u lateksu od glave do pete, pa što se mene tiče možemo ga slobodno ostaviti u godini iza nas.

6.BUCKET HAT

foto: instagram

Ovo je jedan od onih trendova koji je izazvao najviše oprečnih mišljenja. Dok se nekima dopada i obožavaju ga, drugi smatraju da ove kape nikome ne stoje lepo i da čak izgledaju smešno. Postoje kombinacije koje sa ovim kapama mogu izgledati slatko i šarmantno, ali u većini slučajeva izgledaju neusklađeno, tako da bi bilo najbolje da se na neko vreme oprostimo od njih osim ako ne budemo išli na pecanje, onda je u redu.

7.LOGO

suknja sa logom
foto: instagram

Logo natpisi su prošlih godina preplavili modno tržište, pa smo ih mogli videti svuda, počev od majica, pantalona, jakni pa sve do torbi i ostalih aksesoara. Čini mi se da je došlo vreme kada kupci prosto više ne žele da budu besplatni bilbordi, stoga nas ovaj trend polako napušta.

Svi smo svesni da trendovi dolaze, odlaze, da se vraćaju… Često nam influenseri, blogeri, kreatori i poznate ličnosti na neki način nameću šta je to što treba da nosimo, ali na nama je da odlučimo šta je to što nam se dopada i šta želimo da posedujemo u svom ormanu.

Češljamo Instagram: ŠTA SE NOSI U 2021. GODINI?

biografija dina ivovic

Autor: Dina Ivović

Leave a Reply