LEPOTA

Dina Ivović: 11 važnih Novogodišnjih odluka!

Dragi Deda Mraze,
Izgleda da si ove godine bio malo ljut na nas. Toliko toga želimo od tebe, jer smo ostali svega željni u ovoj godini. Dok sa nestrpljenjem čekamo tvoje poklone, vreme je da sebi postavimo ciljeve za 2021. godinu i da donesemo novogodišnje odluke…

foto: instagram

1.VOLITE SEBE

Ako do sada niste naučili da volite sebe, svoje vrline i svoje mane, ovo mora biti broj jedan na vašoj listi novogodišnjih odluka. Naučite da ugađate sebi, da se ne upoređujete sa drugima, da prihvatite svoju slabost isto kao i svoju snagu. Jednostavno živite život kakav zaslužujete.

2.NOVI HOBI

Ne morate biti profesionalac u svemu što radite, stoga isprobajte nešto novo npr. nađite sebi neki hobi, iskoristite slobodno vreme na konstruktivan način.

foto: instagram

3.PIŠITE DNEVNIK

Zapišite svoje misli, osećanja, uspomene, planove…svi se nekada osećamo kao da nemamo kome da se požalimo ili sa kim da popričamo, evo rešenja, jer dnevniku se uvek možemo obratiti…

4.NAUČITE DA KUVATE

Svima nam je poznata ona čuvena rečenica „put do muškog srca vodi preko stomaka“, pa hajde da to i iskoristimo. Svakako da će lepo pripremljen obrok oplemeniti vašu vezu i da ćete zajedno uživati. A svoje kulinarsko umeće možete iskoristiti i kasnije da sebi spremite omiljenu hranu baš onako kako volite.

foto: instagram

5.PROVEDITE VIŠE VREMENA U PRIRODI

Ako nas je ova godina nečemu naučila, to je da više cenimo prirodu.
Boravak u prirodi, pored toga što pozitivno utiče na fizičko zdravlje, svakako da će nam pomoći da shvatimo važnost sveta oko nas i da će nas podstaći da više cenimo našu životnu sredinu.

6.VOLONTIRAJTE

Sigurna sam da svi u sebi imamo empatiju i želju da pomognemo drugima, ali nekada prosto nemamo finansijskih mogućnosti i zbog toga se ne smemo osećati loše jer rešenje postoji. Možda ne možemo donirati novac, ali zato možemo donirati svoje vreme. Tako ćemo pomoći onima kojima je pomoć potrebna, a i mi ćemo se osećati ispunjeno.

foto: instagram

7.MANJE VREMENA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Svima nam je jasno da su društvene mreže neizostavan deo naših života i da su naša doza socijalizacije. Ali ako većinu svog slobodnog vremena provodite na njima, to je znak da je vreme za predah.
Prosto obećajte sebi da ćete više vremena provoditi sa pravim, a manje sa virtuelnim prijateljima.

8.SUOČITE SE SA SVOJIM STRAHOVIMA

Plašite se vezivanja, visine, liftova…strah nas često sputava da živimo život punim plućima. Nova godina je vreme za nove početke, pa zašto ne bismo baš sad krenuli u borbu sa svojim strahovima i dali sve od sebe da ih pobedimo.

foto: instagram

9.PRONAĐITE DETE U SEBI

Svi u sebi negde duboko imamo skriveno jedno malo dete…vreme je da ga oslobodite, jer i ako deluje izgubljeno, ono je zapravo tu u nama. Razmislite šta ste najviše voleli u detinjstvu i šta je ono što vam najviše nedostaje, prisetite se svojih nadanja, maštanja, snova…neka vam taj mali zvrk u vama pomogne da osetite mir i spokoj koji ste osećali kao mali.

10.PREKRŠITE MODNA PRAVILA

Pravila su tu da bi se kršila, zar ne? Igrajte se sa modom, obucite nešto što niko ne bi očekivao od vas…ne kupujte isto što i drugi, rizikujte!
Jednostavno nemojte igrati po pravilima jer svima nam prija da s vremena na vreme probudimo buntovnika u sebi.

foto: instagram

11.ULOŽITE U KLASIČNE BEZVREMENSKE KOMADE

Nemojte trošiti previše novca na sezonsku garderobu, već investirajte u bezvremenske komade jer oni nikada ne izlaze iz mode. To su dizajnerski komadi poput torbe, naočara, haljine, kaputa koji odolevaju godinama, i u kojima ćemo se uvek osećati posebno i sofisticirano.

Možda nećemo uspeti da ispoštujemo sve svoje odluke, možda nam se u novoj godini neće sve želje ostvariti, ali zapamtite „poraz nije suprotna reč od uspeha, već je njegov deo“.

biografija dina ivovic

Autor: Dina Ivović

Leave a Reply