maske za lice
LEPOTA

DA SE KARMIN NE UMRLJA: Kako da se našminkam ispod maske?

Svi znamo koliko je teško održati šminku ceo dan, pogotovo ako je masna koža u pitanju, ali sada su tu obavezne zaštitne maske koje nam dodatno otežavaju posao… Mnoge žene su odustale od upotrebe ruževa usled novonastale situacije, a čak su i istraživanja pokazala da su kozmetičke kuće smanjile procenat prodaje proizvoda za usne za čak 24 % na svetskom nivou.

maske za lice
instagram/facemaskstrap

Ipak, čvrsto verujem da je svaka žena zadovoljnija kad se makar u svoja četiri zida pogleda doterana u ogledalo, stoga, ukoliko i inače praktikujete našminkane usne, ne biste trebale ni sada da odustanete!

Evo par praktičnih saveta kako da zadržite našminkane usne pod maskom…

Svi znamo da najduže opstaju mat ruževi, i evo mojih preporuka:

Maybelline Super Stay Matte Ink

Maybelline ruz za usta
Maybelline.com

– čak se teško i skida, pa preporučujem dvofazno sredstvo pri tom koraku;

Sephora Lip Stain

sephora ruz za usta
Sephora.com

– najbolji rezultat daje kada se oiviči mat olovkom za usne.

Eveline Oh my Lips liquid

eveline ruz za usta
Shop.lilly.rs

– tečni ruž u pakovanju dolazi sa olovkom u srodnoj nijansi.

Max Factor Lipfinity

max factor ruz za usta
Shop.lilly.rs

Ali, ukoliko ’pak više volite sjajnu završnicu, onda ste definitivno za Max Factor Lipfinity – dvokomponentni ruž, koji se sastoji iz mat dela, koji se nanosi prvi, i nakon njegovog sušenja, preko se nanosi „sjajno labelo“ iz iste linije. Mlade koje brinu o postojanosti karmina, često se odlučuju za njega. Takodje se skida iskljhučivo dvofaznim sredstvom.

Yaemina beauty Semi matte velvet lipstick

yaemina ruz za usta
Yaeminabeauty.com

Ukoliko ste tip koji ne trpi bilo kakvu težinu i suvoću na usnama, onda je za vas velvet mat tekstura, i u tom slučaju moja preporuka se odnosi na Yaemina beauty Semi matte velvet lipstick.

Kako da ruž ne ostane na maski?

Kako biste bile potpuno sigurne da ova tekstura ne mrda sa usana prilikom stavljanja maske, potrebno je da odvojite jedan sloj papirne maramice, prislonite na našminkane usne i predjete četkicom ili tupferom umočenim u prah puder, potrebna je vrlo mala količina koja će i dalje ostaviti vaše usne hidriranim, ali će u velikom procentu fiksirati ruž.

Sjajni saveti Saške Kovačević: Izgledati mlađe uz pomoć šminke!

Ipak, ne treba zapostaviti samu negu usana, pogotovo ukoliko koristite mat teksture, a ja predlažem piling jednom nedeljno, pravim ga sama tako što izmešam minimalnu količinu meda, šećera i maslinovog ulja, izmasiram usne u svim pravcima, a potom ostavim par minuta da odstoji i tek nakon toga isperem, verujte, mekše usne niste imali! Takodje, mnogo je bitna sama hidratacija usana, pa za to možete koristiti vazelin, Pantenol, ili ukoliko ste u mogućnosti da sopingujete u inostranstvu, homeoplatsku kremu, koja je moj favorit godinama!

Budimo lepe i pod maskama!

kolumna novinar aleksandra saska kovacevic
privatna arhiva

Autor: Aleksandra Saška Kovačević

Leave a Reply