recept za paradajz čorbu
RECEPTI

Da li ste probali? Paradajz čorba sa mocarelom!

Sigurno ste probali paradajz čorbu koja se sprema od paradajz-sosa i gotova je za 15ak minuta. Ali, sa samo malo drugačijim receptnom probajte mnogo zdraviju i ukusniju paradajz čorbu sa mocarelom.

recept za paradajz čorbu
pixabay.com

Potrebno je: 1 kg paradajza, crveni luk, 3 čena belog luka, 500 ml vode, kocka supe od povrća, 130 g mocarele, maslinovo ulje, so, biber, ruzmarin, 0,5 l vode

Opran i na kriške isečen paradajz poređajte na pek-papir, pospite ga iseckanim crvenim i belim lukom, ruzmarinom i pospite uljem.

Posolite, pobiberite i pecite otprilike pola sata na 200 stepeni. Za to vreme prokuvajte kocku u vodi, pa u povrtnu supu ubacite pečen paradajz. Kuvajte 20 minuta, povremeno mešajući. Nakon toga sve usitnite štapnim mikserom i dodajte komadiće mocarele.

Leave a Reply