modni influenser
MODA POZNATI

Čuveni modni influenser za DIVA magazin: RADUN BAKIĆ OTKRIVA SVOJU TAJNU USPEHA

Modni influenser, Radun Bakić, sa samo sedamnaest godina privukao je ogromnu pažnju svetske i domaće javnosti. Mlad, perspektivan i profesionalan približava se najpoznatijim imenima sveta mode. Za Diva magazin otkriva svoj put ka uspehu od ranih dana, pa sve do danas. Pročitajte njegovu tajnu…

modni influenser
instagram/@redzumen

Citiraću Blair Waldorf: ’Moda je najmoćnija umetnost koja postoji. To je kretanje, dizajn, arhitektura, muzika i književnost u jednom. Moda pokazuje svetu ko smo i šta želimo da budemo’. Moji prvi koraci su bili jako zanimljivi, da ne kažem smešni. Trebalo mi je vremena da shvatim poentu tog posla,  da shvatim kako funkcionišu ljudi, kako se postaviti i odnositi prema poslu, počinje Radun priču za FOS.

View this post on Instagram

trust no one

A post shared by RADUN BAKIĆ (@redzumen) on

Za početak, hvala ti što si pristao da budeš deo Diva magazina. Najbolje ćemo se upoznati ako krenemo od samog početka…

– Sve je počelo od polaska u modnu školu za koju mu je podsticaj dala sestra. A dana, par godina kasnije, Radun je deo brojnih modnih događaja i projekata.

U moru projekata, možeš li da izdvojiš jedan? Na koju stvar u karijeri si najponosniji?

– Projekat na koji sam najponosniji jeste kampanja za Antony Morato. Ima tu još mnogo dražih projekata, ali ovo je nešto što je, za sada, najviše pažnje izazvalo. Posebnu inspiraciju u celom modnom svetu za mene predstavlja Olivier Rousteing, glavni i kreativni direktor modne kuće Balmain koji je nedavno i lajkovao jednu moju fotku u njegovom dizajnu, kaže naš sagovornik.

Njegov stil opisuje kao hrabar, nesvakidašnji i ekscentričan a to pokazuju i reakcije pratilaca na Instagramu, gde ga prati skoro 15 hiljada prijatelja. Publicitet na društvenim mrežama za ovu vrstu posla je, smatra Bakić, itekako važan.

– Instagram je nešto što je jako, jako bitno u bavljenju javnim poslom. Instagram mi je pomogao da moje fotografije dođu do velikih svetskih lica koje prepoznaju trud i rad. Kada inspirišem nekoga, a inspirišem mnoge, to je najveća sadisfakcija koju neki umetnik može da doživi. Hvala svim ljudima koji u meni vide nešto posebno. Baš oni su moj vetar u leđa, kaže Radun.

Šta je recept za uspeh?

– Bitno je da nisi dosadan ljudima koji te prate. Da konstantno pokazuješ nešto novo i drugačije. Na kraju krajeva, svi smo tu da bi ostavili neki trag koji će se pamtiti, navodi Bakić i dodaje:

– Ključ uspeha leži u istinskom prihvatanju sebe i oslobađanju od tuđeg mišljenja, ne samo u svetu modelinga, već i u bilo kojem životnom pozivu.-

View this post on Instagram

be without you

A post shared by RADUN BAKIĆ (@redzumen) on

Svi imamo utisak da je današnja moda – poprimiti pažnju! Međutim, ne slažu se svi sa tim – otkrij nam šta je sada u trendu što se tiče modne scene?

– U trendu je minimalizam, opušteno, pastelne boje. Tu su naravno i velike tašne, korseti, mom jeans…, kaže Bakić.

Verujem da, iako tako izgleda, ovo nije vrhunac tvoje karijere, možeš li nam reći kakvi su ti planovi za budućnost, i prevazilaženja novih granica?

– Moji dalji planovi svakako ostaju bazirani na modnoj prici.

Koji je tvoj cilj? Najveća želja u karijeri?

– Moja modna želja jeste da se moje lice nađe jednoga dana i na Times Squeru… Skromno zar ne, zaključuje Radun za kraj razgovora.

Leave a Reply