zatezanje lica botoks
LEPOTA

BOTOKS ZDRAVIJI OD ASPIRINA? Saznajte pravu istinu o igli za podmlađivanje

Znate da žene koje preteraju sa botoksom ne mogu da pomeraju lice – otkriću vam zašto se to dešava! Botoks ili hijaluron? Da li ste znali da je botoks zdraviji od aspirina? Pogledajte neke tračeve i istine o ovoj temi!

zatezanje lica botoks
pexels.com

Botoks je toksin koji je svoju primenu našao u estetskoj hirurgiji već dugi niz godina. Koristi se u medicinske svrhe kao terapeutsko sredstvo pri lečenju raznih oboljenja. Međutim, najviše se koristi za uklanjanje bora na licu. Supstanca se ubrizgava tankim iglama na željeno područje, a pomoću nje se blokira osnovni razlog nastajanja bora – mimika sitnih mišića.

FACE FITNESS – DA ILI NE?Kako je izgledao moj prvi trening za lice

Postoje brojne spekulacije koliko je botoks dobar za organizam i da li uopšte ima svoju svrhu. Tretman kome su podlegle brojne slavne ličnosti uzeo je maha i sve se više prenosi na ostatak sveta. Muškarci podjednako idu na “botoks podmlađivanje”, kao i žene.

nega lica kod kuce
pexels.com

Procurele su brojne informacije o ovakvom načinu prikrivanja godina, a vi ne znate šta je od toga tačno, a šta ne. Donosimo vam najveći trač i istinu o botoksu.

TRAČ: Uklanjanje bora injekcijama odobrila je američka agencija za hranu i lekove (FDA). “Mnogi ljudi su kad čuju za botoks još zbunjeni i mešaju ga sa botulizmom, bolešću koja prouzrokovana bakterijom koja se nalazi u pokvarenoj hrani”, kaže Heidi Waldorf, dermatolog iz Njujorka.

ISTINA: FDA je 2002. godine u SAD-u odobrila korišćenje botoksa u kozmetičke svrhe: “Botoks ima viši sigurnosni rekord od aspirina”, kaže dr. Waldorf. Ključno je da dobijete pravu stvar, a ne neku lošu kopiju. Izbjegavajte “povoljni botoks” koji možete videti na raznim akcijama i internet ponudama, jer ako se odlučite za pomenuti tretman, idite samo u proverenu ordinaciju gde radi doktor koji ima sertifikat za ubrizgavanje botoksa.

IZOBLIČENA NIKOL KIDMAN: Uginulim kokoškama leči problem sa LICEM (FOTO)

Leave a Reply