bol u vratu
ZDRAVLJE

BOL U VRATU: Kako da se rešite ova zbiljna 3 simptoma

Bol u vratu svakodnevica je mnogih ljudi, pogotovo onih osoba koje radni dan provode ispred kompjutera, ili studenata koji puno vremena provode učeći.

bol u vratu
unsplash.com

Tri simptoma

Današnji tzv. sedeći način života sve više utiče na naše zdravlje, a bol u vratu prvi je znak da nešto po tom pitanju moramo učiniti. 

U većini slučajeva je sasvim dovoljno da isprobate neke od mera samopomoći pre nego što posetite lekara, ali ako je bol stalno prisutna ili je prate još neki simptomi, odmah se javite lekaru.

1. Temperatura, glavobolja i ukočenost vrata mogli bi upućivati da se radi o bakterijskom meningitisu, infekciji leđne moždine i mozga, što zahteva trenutnu dozu antibiotika i lečenje.

  • Ako je bol stalno prisutna ili je prate još neki simptomi, odmah se javite lekaru

Trpiš česte bolove u vratu? Saznaj uzroke i kako da izlečiš neprijatnost

2. Bol koja se širi u ruke, posebno ako osećate slabost u rukama, utrnulost, može upućivati na herniju diska i pritisak na živac.

3. Gubitak kontrole nad bešikom može upućivati na pritisak na leđnu moždinu ili živce, a potrebna je hitna lekarska pomoć.

4. Ekstremna nestabilnost, tj. ako odjednom možete okretati glavu i pomicati je napred i nazad puno više nego što ste mogli, možda je u pitanju fraktura ili puknuće ligamenata. Do toga dolazi nakon jake ozlede i trebalo bi se otkriti putem rendgena.

Kako da se rešite bola u vratu, pogledajte na sledećoj strani…

Leave a Reply