jelena dimic blog
MODA

BLOGERKA NA “MODNOM SKENERU”: Na Milaninom skeneru – Jelena Dimić sa bloga “Couture Case”

Jelena Dimić je modna blogerka, koja je svoj blog, Couture Case osnovala 2012. godine. Jelena je pravi primer devojke sa svetskim stilom. Na njenom instagram profilu možemo videti elegantne kombinacije koje u isto vreme, odišu jednostavnošću, ali su jako upadljive i zanimljive. Jelena je bila naš gost, a mi se nadamo da ćete uživati u novom “Modnom skeneru”!

jelena dimic blog
instagram/@thecouturecase

Jelena je, takođe, i doktor dentalne medicine, a činjenica da pored ove ozbiljne profesije nalazi vremena za blogovanje, je veoma inspirativna i pokazuje ljubav koju Jelena gaji prema modi. 

1. Kako je nastao tvoj modni blog?

– Kad sam imala četiri godine, roditelji su me poveli na izložbu radova čiji su autori bili učenici Likovne Akademije. Na toj izložbi bio je formiran jedan mali dečiji kutak s papirima i flomasterima gde su deca mogla da se zabavljaju crtajući dok njihovi roditelji razgledaju, a ja sam crtala princeze i sirene nalik onima koje sam gledala u svojim omiljenim animiranim filmovima.

Devojka koja nas je nadgledala primetila je moje crteže i rekla da ne može da veruje da dete tog uzrasta ima takav osećaj za definisane oblike i nedugo zatim su se ti moji dečiji crteži našli na istoj toj izložbi kao eksponati. U detinjstvu bih provodila sate crtajući bez prestanka, a sa 12 godina sam počela da se interesujem za modu i preusmerila crtanje na odeću, posebno haljine koje su mi tada bile najinteresantnije.

Moja ljubav prema modi nastavila je da se razvija, a modni blog sam osnovala 2012. godine inspirisana svojom drugaricom Anđelom. Ona se u međuvremenu povukla iz blogosfere koja nam je poznata i posvetila ručnom radu i vezu za koji je jako talentovana. U to vreme sam bila negde pri kraju srednje škole i želela sam da stvorim nešto što će mi dozvoliti da ispoljim svoje ideje i kreativnost, i modni blog se činio kao savršena platforma za to!

Kroz osam godina, koliko je prošlo od tada, moj stil se razvijao i napredovao, a paralelno s tim stekla sam i neka nova znanja i veštine unapređujući dizajn bloga. Pronalazila sam inspiraciju kod blogerki koje sam volela da pratim, ljudi koje sam sretala na ulici, modnim časopisima, kao i u trendovima koji su se smenjivali i tako je nastao blog COUTURE CASE kakav je danas.

jelena dimic bela haljina
instagram/@thecouturecase

2. Šta bi preporučila nekome ko želi da otvori svoj blog?

– Ono što bih poručila nekome ko želi da otvori svoj blog, YouTube kanal, profil na Instagramu ili bilo kojoj platformi na kojoj želi da se bavi određenim temama i sadržajima poručila bih sledeće – samo počnite i budite svoji! Početak je uvek najteži, ali ako se odvažite da načinite taj prvi potez od koga sve počinje videćete da od te tačke možete samo da napredujete.

Kada kreirate određenu vrstu sadržaja koji ćete deliti na svojim platformama, ne opterećujte se onim što je trenutno u trendu i onim što rade drugi ljudi, već gledajte prvenstveno da se to dopada vama i da ste vi zadovoljni. Sve ostalo će vršiti nepotreban pritisak na vas i oduzeti taj najzabavniji deo koji podrazumeva apsolutnu slobodu da se bavite čime god želite – modom i stilom, kuvanjem, umetnošću, muzikom ili bilo čim drugim.

I naravno, uvek pristupajte tome otvorenog srca i spremni da pronađete inspiraciju bilo gde, uzmite po malo od svega što vam se dopadne i prilagodite to sebi. Iznenadićete se time koliko ćete evoluirati kako vreme odmiče.

Nastavak “modnog skenera” sa Jelenom Dimić na sledećoj strani…

Leave a Reply