ZANIMLJIVOSTI

ADRENALIN DO DASKE: Upoznajte se sa najstrašnijim roler kosterima na svetu (FOTO)

Napredak tehnologije, dizajna i inženjeringa omogućio je zabavnim parkovima da nude sve više, brže i strmije roler kosterre u kojima imaju priliku da uživaju adrenalinski zavisnici, ljubitelji avanture i brzine.

pixabay.com

Tako je povodom nacionalnog dana rolanja u SAD-u, CNN objavio četiri najstrašnija i najimpresivnija roler kostera.

Takabisha

Jedna zanimljiva karakteristika Takabishe, u Japanu je da najveći adrenalin dolazi, ne na početku vožnje, nego u sredini. Njegov pad nije samo strm. Dolazi pod uglom od 121 stepen. Ovaj roler koster je otvoren 2011. godine, a njegovi posetioci imaju osećaj kao da padaju sa 43 sprata zgrade pri brzini od 100 kilometara na sat.

Millenium Force

View this post on Instagram

I thought this would turn out a lot cooler

A post shared by Susan Cashdollar (@susancashdollar) on

Ovaj roller coaster otvoren je 2000. godine u Ohiou. Na visini od 95 metara, ljubitelji adrenalina će zasigurno uživati, kako u brzini vožnje, tako i zapanjujućem pogledu na jezero Erie.

“Najbolji deo je taj što je brdo tik uz jezero, što vam daje iluziju da ćete se spustiti pravo u jezero. To je jedan od mojih najdražih roler kostera. Vožnja na Millenium Force-u svrstana je u top pet na svetu od njegovog otvaranja 2000. godine i bez sumnje se morate provozati”, poručio je jedan od adrenalinskih zavisnika.

SheiKra

SheiKra se nalazi na Floridi, a otvoren je 2005. godine. Jednom kada se spustite, voz se polako kreće prema napred. Zaustavlja se na nekoliko sekundi, prisiljavajući vozače da pogledaju prema dole. To je često vreme kada čujete ljude kako vrište. Upravo sa te strane pruža se fantastičan pogled na park i drveće.

Wildfire

View this post on Instagram

Loved it!!!

A post shared by Demitrius Randolph (@demitrius.randolph) on

U Švedskoj je 2016. godine otvoren roler koster Wildfire. Ima predivan pogled sa vrha. Vožnja ovim roler kosterom zasigurno će vam ostati u pamćenju zauvek. Oduzima dah.


Leave a Reply