PUTOVANJA

7 najboljih skijališta u Evropi!

Volite da skijate, i uživate u zimovanju? Prava zimska čarolija, čist vazduh, netaknuta priroda, romantična atmosfera u vazduhu i sasvim dovoljno snega za skijanje tokom celog odmora – šta više možete poželeti.

pixabay.com
Saas-Fee – Švajcarska

– Jedinstveni biser Alpa, nalazi se na samom vrhu naše liste. Idealno skijalište kako za početnike tako i za profesionalce. Ukoliko volite zimske sportove, ovaj ski centar je pravo mesto za vas. Predivna priroda razlog je više da ne propustite ovo mesto koje iz godine u godinu broji sve veći broj posetilaca prvenstveno zbog toga što snega ima skoro čitave godine.

Zermatt – Švajcarska

– Ovo mesto s razlogom zovu skriveni raj na zemlji. Iako kako se čini na drugom kraju sveta, skriveno od radoznalih pogleda ovo skijalište je jedno od najpoznatijih na svetu. Ovaj ski centar se nalazi na izuzetno velikoj nadmorskoj visini, o čemu svedoče i žičare koje su na raspolaganju posetocima se penju i do 4000 metara.

St. Moritz – Švajcarska

– Još jedno mesto u Švajcarskoj koje morate posetiti. Mesto koje mahom posećuju ljubitelji džet skija, koji sa nestrpljenjem čekaju svaku novu sezonu da se upuste u nove avanture. Ovaj ski centar se nalazi na samoj granici sa Italijom i obiluje luksuznim hotelima, a ono što je posebno zanmljivo je golf igralište koje je prvo zagrađeno u Alpima.

Mayrhofen – Austrija

– Savršen mesto za sve ljubitelje snouborda i zimskih sportova. Velika nadmorska visina i surova priroda koja se proteže svuda unaokolo jednostavno će vam oduzeti dah. Ovo mesto je smešteno na svega 20 km od najstrmije planine u Alpima koja predstavlja najveći izazov za skijaše.

Lech-Zürs – Austrija

– Ove dve varošice nalaze se u oblasti Ski Arlberg. Sa neznatnom razlikom u veličini ova dva mesta su idealna za zaljubljenje parove koji će moći da uživaju u zimskoj idili. Ukoliko baš i niste vešti na skijama ili bordu, ove dve varoši su kao stvorene za vas.

Val d’Isere –Tignes – Francuska

– Po mnogima najlepše skijalište na svetu. Mesto koje će vam ponuditi sve – dobru zabavu, predivne staze za skijanje i bordovanje, izvanredne šetnje po prirodi i uživanje u svežem planinskom vazduhu. Ovo skijalište je pravo hi – tech, ako je pogleda iz ugla motorizacije, jer poseduje 300 km staza za skijanje, koje povezuje 90 liftova!

Val Thorens – Francuska

– Ovo skijalište nosi epitet najprestižnijeg u Evropi. Takođe smešten je na najvišoj nadmorskoj visini i zaista izgleda reprezentativno. Ovo mesto je idealno kako za vrhunske sportiste, tako i za početnike, ali će u njemu uživati i svi oni koji vole dobra provod i još bolju klopu i piće. Ski centar koji će bez mnogo truda oduševiti i najzahtevnije goste, stoji vam na raspolaganju.

Leave a Reply