visoka moda srbija
MODA POZNATIH

5 ZAPOVESTI POZNATIH: Citati o modi!

Moda u našim životima igra veliku ulogu, ona je nepresušni izvor inspiracije mnogim ljudima…modu i stil je teško definisati, i svako ima svoj stav i svoje viđenje istih. Ali ako možemo verovati u nečiju viziju mode, to su svakako modni dizajneri, manekeni, modni fotografi, stilisti…i upravo su oni ti čije citate najviše koristimo i čijih se pravila pridržavamo.

visoka moda srbija
pixabay.com

Najpoznatiji citati o modi i stilu:

„Stil je način da kažemo ko smo, a da ne moramo da progovorimo.“ Rejčel Zoi

citati o stilu
Foto: instagram.com

Rejčel Zoi je jedna od najpoznatijih stilistkinja, koja je radila sa mnogim poznatim ličnostima i dostigla je toliku popularnost da je na kraju i sama postala slavna i sada ima čak i svoju modnu liniju. Ona nam poručuje da ono što nosimo smo zapravo mi i da je odeća, svidelo se to nekome ili ne, deo nas i mnogo govori o nama.

„Moda se jednostavno razume ili ne.“ Ana Vintur

najlepsi citati
Foto: instagram.com

Ana Vintur je glavna urednica prestižnog časopisa Vogue, ona je obrazovana, uspešna i važi za ikonu stila. Mnogi je smatraju hladnom i proračunatom, a ipak surovo iskrenom…takvi su i njeni citati…ona smatra da jednostavno ili imate stila ili ne jer modu treba razumeti, a mnogi ljudi za to jednostavno nisu sposobni.

„Moda je zabavna, moda je važna, ali moda nije medicina.“ Donatela Versaće

donatela versace citati
Foto: instagram.com

Donatela Versaće je sestra čuvenog Đanija Versaćea i naslednica jedne od najvećih modnih imperija. Bila je muza i glavni model svog brata, ali poslednjih godina njena pojavljivanja u javnosti prate ružni komentari na račun njenog izgleda i mnogi je vide kao najveći promašaj plastične hirurgije. Ona smatra da modu ne treba shvatati previše ozbiljno i da u njoj treba uživati, jer koliko god nam bila važna nije nauka i treba da bude vid zabave.

„Najbolja modna revija je na ulici. Uvek bila i uvek će biti.“ Bil Kaningem

modni citati
Foto: instagram.com

Bil Kaningem se smatra jednim od najuticajnijih modnih fotografa svih vremena. Radio je za New York Times. Ono što je jako zanimljivo jeste da je on samouki fotograf, a proslavila ga je čuvena fotografija Grete Garbo na ulicama Njujorka. Naime on je prvi fotografisao poznate ličnosti na ulicama, tako da je jasan njegov citat da su upravo ulice najbolje modne piste.

„Muškarci mi kažu da sam im spasio brakove. Cipele ih puno koštaju, ali su jeftinije od razvoda.“ Manolo Blahnik

manolo blanik citati
Foto: instagram.com

Manolo Blahnik je jedan od najpoznatijih dizajnera cipela i mnogi ga nazivaju kraljem cipela. Tu ljubav je nasledio od majke, a inspiraciju je dobijao iz prirode, kulture i istorije. Iako ima mnogo njegovih poznatih citata, ovo je svakako jedan od najzanimljivijih i najrealnijih. Moramo priznati da je Manolo u pravu jer ako neko razume koliko žene vole cipele to je on.

Kako vam se dopadaju ovi citati o modi? Koji vam je omiljen?

biografija dina ivovic

Diva magazin

Pročitajte i MILOŠ BIKOVIĆ SA LOPATOM ŠALJE JASNU PORUKU: Da li je održiva moda više od prolaznog trenda?!

Leave a Reply