LEPOTA

5 saveta da se parfem oseti CEO DAN na koži!

Volite parfeme i srećne ste kada naiđete na onaj koji se ceo dan oseća na bluzi ili posle napornog dana vi i dalje mirišete po vratu? Dužina trajanja parfema na koži ne zavisi samo od njegovog kvaliteta. Postoje trikovi koji vam mogu pomoći da mirišete na omiljeni parfem duže vreme.

pixabay.com

Za duže trajanje mirisa parfema, nanesete ga na tačke na telu na kojima osećate puls, a to su zglob, vrat i grudi, kao i iza uveta.

Miris može duže da traje ako na telo namažete malo maslinovog ulja kao podlogu na mesta gde želite da nanesete parfem. Masnoća duže zadržava mirise, pa će tako biti i sa kožom.

Voliš zavodljive i letnje mirise? Ovaj parfem je ko stvoren za tebe!

Bočicu parfema treba držati dalje od svetla jer će tako parfem da zadrži svoja hemijska svojstva. Najbolje je da ga čuvate u originalnoj ambalaži u nekoj fioci ili ormariću, samo ne u kupatilu, jer im i vlaga smeta.

pixabay.com

Ako nanesete parfem neposredno posle tuširanja, vaša koža će bolje upiti parfem, jer se tada pore otvaraju. Pre stavljanja parfema hidrirajte kožu, jer parfem ne bi smeo da se nanosi na suvu kožu – trajaće kraće.

ZA SEBE ILI NA POKLON? Kako izabrati odgovarajući parfem

Ne preterujte sa mirisima tj. ne mešajte gel za tuširanje, mleko za telo, dezodorans i parfem. Mirisaćete na nekoliko različitih mirisa što nije poželjno. Ako želite da vam parfem bude dominantan, neka sve ostalo bude neutralno, a miris bora, vanile i mošusa dugo traje.

Kada nanosite parfem, nemojte da trljate zglob o zglob, već ćete tako poništiti njegov miris jer se tako razbijaju molekoli parfema i uništava srž mirisa. Samo ostavite da se osuši bez trljanja.

Leave a Reply