grickanje noktiju
MEDICINA

5 načina da zauvek prestanete sa GRICKANJEM NOKTIJU

Da je grickanje noktiju loša navika, sigurno ste već čuli. Grickanje noktiju dovodi do velikih stomatoloških problema: problemi sa ravnanjem zuba, i bolesni desni! Pored toga, bacile koje unosimo preko noktiju mogu veoma ugroziti naš imunitet. A o estetskom razlogu, da i ne govorimo… uhvatite dragog za ruku – zgadiće mu se!

grickanje noktiju
unsplash.com

Neki naučnici svrstavaju grickanje noktiju u istu kategoriju poremećaja čupanja kose! Preveliki stres i impulsivna osoba može da ima problema sa ovakvim navikama.

Dakle, ako želite da izbegnete posete zubaru (ko ne želi?), Onda je zaustavljanje ove navike dobar početak. Nastavite da čitate kako da se jednom zauvek rešite navike grickanja noktiju.

Trening svesti protiv grickanja noktiju

Razmislite o grickanju noktiju, identifikujte vreme kada se to događa, u kom trenutku dana i šta može da ga pokrene. Možete nekoga zamoliti da vam skrene pažnju kada grizete nokte, da biste dodatno povećali svest.

Zatim, napravite listu – šta vam se ne dopada kod grickanja noktiju, savetuje Ekta.

kako da prestanem da grizem nokte
pexels.com

Grickanje? – Ne!, uradite gel manikir

Mene je, iskreno, ovo spasilo! Ne samo da je gel-lak izdržljiviji, već ako vidite da nokti izgledaju dobro, možda ćete manje želeti da ih ponovo pretvorite u neugledne nokte.

Negujte kratke nokte

Znam da je jedna od želja onih koji grickaju nokte – dugi i nalakirani nokti, ali polako, sve u svoje vreme. Ukoliko ste prestali na nedelju dana sa grickanje noktiju, i oni su porasli – želja da ih ‘skratite’ zubima biće još veća. Uzmite turpiju i negujte kratke nokte neko vreme.

kako ne gristi nokte
pexels.com

Lak groznog ukusa za grickanje noktiju

Postoje određeni lakovi na tržištu baš za one koji grickaju nokte. Izgleda apsolutno isto kao i najobičniji providni lak, međutim, toliko je gadnog ukusa da vam neće biti ni do čega kad ga liznete! Probajte sa ovim!

Neka vam ruke budu zauzete

Kada ne znamo šta ćemo sa rukama, grickamo nokte. Bilo lopticom za stres, ili bilo šta čime možete da se igrate prstima – dok gledate TV ili mirujete, dobro će vam doći.

SAVETI I REŠENJA u borbi sa najvećim neprijateljem žena – CELULITOM!

Leave a Reply