Šakšuka je autentično jelo sa istoka koje spaja ukuse pečene paprike, paradajza i jaja u savršenoj kombinaciji začina. Mnogi ga zovu, popularno, i ratatuj. Ovaj jednostavan recept omogućava da uživate u mediteranskom užitku kod kuće!
Idealno jelo po letnjem vremenu kada što manje želimo da budemo pored šporeta i ručak spremimo za što kraće vreme.
Poslužite ga toplo i uživajte u ukusima! Zasigurno će se sve pojesti, ali i očekujte da će ukućani tražiti da ga opet pravite, a gosti će vas praznih tanjira pitati za recept.
Za pripremu šakšuke, izdvojite sledeće sastojke:
- 3 crvene paprike
- 3 paradajza
- 1 crveni luk
- 4 jaja
- 2 čena belog luka
- So, biber
- Tucana crvena paprika (opciono, za pikantan ukus)
- Maslinovo ulje
- List peršuna ili korijandera za dekoraciju
Priprema:
1. Iseckajte papriku i paradajz na manje komade.
2. Na tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno iseckan crveni luk dok ne omekša. Dodajte beli luk i pržite još malo.
3. U tiganj sa lukom dodajte paprike i paradajz. Dinstajte oko 10-15 minuta, odnosno dok paprika ne omekša, povremeno mešajući.
4. Posolite, pobiberite i po želji dodajte tucanu crvenu papriku. Promešajte i dinstajte još par minuta.
5. Jaja iz ljuske direktno razbijte u tiganj preko povrća. Poklopite tiganj. Kuvajte dok se jaja ne stegnu, 5 do 7 minuta.
Ukoliko imate smrznuto povrće u zamrzivaču, pogledajte ideje za recepte sa smrznutim povrćem.
6. Šakšuku poslužite toplo, posuto iseckanim peršunom ili korijanderom. Idealan je kao glavno jelo uz hleb ili kao prilog uz meso.
Šakšuka je ukusno jelo koje spaja bogatstvo ukusa pečenih paprika i paradajza sa kremastom teksturom jaja, uz primesu aromatičnih začina.
Ovo jelo je savršen izbor za ljubitelje mediteranske kuhinje koji žele da uživaju u jednostavnoj pripremi sa puno ukusa.
Isprobajte ovaj recept kod kuće i uživajte u autentičnom ukusu šakšuke!
Pogledajte i fenomenalne recepte za zdrav ručak, spremili smo za vas čak pet ideja.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
0 Коментари
Ostavi komentar: