Ticker

6/recent/ticker-posts

BUBULJICE NA LEĐIMA tokom leta? DM ima super proizvode, ovo morate da probate

 Bubuljice na leđima mogu biti neprijatan problem tokom leta, jer nastaju usled prekomernog znojenja, ali i prljavštine, jer nam je koža više izložena spoljnim faktorima. 

Žena sa riđom kosom čuči u travi u parku sa buketom cveća lavande na leđima
Foto: pexels.com

Kod kuće uglavnom možete da rešite bubuljice na koži leđa uz par jednostavnih saveta kao što su redovni piling, nošenje široke odeće i uz određene promene u ishrani. Postoje određeni preparati koji mogu da ubrzaju ovaj proces, a ovde ćemo baš o njima i govoriti. 

Izabrala sam DM kao mesto kupovine, jer je kod nas jedan od najrasprostranjenijih, a njihov izbor proizvoda koje nama za ovaj post trebaju, je zaista veliki.

Sprej za problematičnu kožu tela

Whats wrong sprej namenjen je posebno problematičnoj koži, i pokazao se kao jedan od najboljih, ako ne i najbolji, proizvod protiv bubuljica na leđima

On pomaže u održavanju čiste kože i nege kože sklone aknama, potkožnim bubuljicama, iritacijama i crvenilu. Sve u svemu, vrhunski proizvod za osetljivu kožu sklonu nepravilnostima. 

Whats wrong sprej cena u dm protiv bubuljica
foto: dm.rs

U pitanju je korejski proizvod koji uspešno uklanja nagomilane mrtve ćelije u porama i time smanjuje akne i potkožne bubuljice. Reguliše stvaranje sebuma, što je odlična stvar ukoliko vam se bubuljice javljaju usled prekomernog znojenja. Hidrira kožu i regeneriše ožiljke. Sadrži alkohol.

Proizvođač tvrdi da se znatno poboljšanje vidi već nakon 4 nedelje korišćenja... mi tvrdimo da ćete rezultate videti i ranije! 

Upotreba: Naprskajte sprej na kožu leđa (bolje da vam neko u tome pomogne) na udaljenosti od 10-15 cm, ne oblačite se nekoliko minuta, dok koža ne upije aktivne sastojke. Ukoliko vam je lakše, proizvod možete da naprskate i na blaznicu i time tretirate problematično područje - držite blaznicu prislonjenu na bubuljice oko dvadesetak minuta. Ovako ćete dobiti još brže rezultate. Ne nanositi na lice!

Možete ga pronaći u DM prodavnicama. 

Cena Whats wrong spreja: 1.169 dinara

Sprej za telo protiv bubuljica

Revuele je napravio vrlo dobru zamenu za prethodni sprej (iznad) po znatno pristupačnijoj ceni. ANTI PIMPLE je namenjen koži sklonoj aknama, masnoj ili kombinovanoj. On sadrži savršen dvojac u borbi protiv svih vrsta akni - glikolnu i salicilnu kiselinu! Takođe, sadrži niacinamid u većij količini, što je odlično za ujednačavanje tena, čistu i blistavu kožu bez crvenila i flekica. 

Nema miris i po svojim sastojcima odličan je za borbu protiv bubuljica svuda na telu. Nemojte nijedan od pomenutih preparata koristiti na licu, ili intimnim delovima - sadrže alkohol i može doći do zapaljenja. 

Sprej protiv bubuljica na leđima revuele cena
Foto: dm.rs

Revuele, za razliku od Whats wrong spreja, je nešto blaži i sadrži manji procenat alkohola, savetujemo da probate sa njim ukoliko nemate veće probleme, ili su bubuljice mestimične. 

Upotreba: Nanestite Revuele anti pimple sprej na čistu i suvu kožu, u razmaku od 15cm. Ostavite da se osuši pre oblačenja. 

Cena Revuele anti pimple: 629 dinara

Losion za čišćenje kože

Ovaj losion je posebno dobar kod akni koje su nastale usled prekomernog mašćenja kože, i za one koji se bore protiv sebuma i znoja, kao i nakupljene prljavštine od spolja. Puzzle losion, iako piše da je za lice, mnogo se bolje pokazao na leđima ili zadnjici. Zbog čega? - Veoma jednostavno - u sebi sadrži veći količinu alkohola, i po mom mišljenju, agresivniji je za lice. Međutim, alkohol ima jako antibakterijsko dejstvo, stoga se odlično pokazao pri korišćenju na manje osetljivim delovima tela.

Foto: dm.rs

Ono što je, takođe, prednost ovog losiona jeste njegova cena!

Veoma pristupačan proizvod koji sadrži ulje čajevca. Čajevac smanjuje upale na koži. Sastojci deluju tako da brzo deluje na već postojeće, i aktivno sprečava pojavu novih bubuljica na tretiranom delu tela. 

Upotreba: Nanosi se na čistu kožu. Sipajte malo losiona na blaznicu i utrljajte mesta zahvaćena aknama. Momentalno se suši. Koristite tri puta nedeljno za najbolje rezultate. 

Cena Puzzle losiona: 399 dinara

Sapuni protiv bubuljica

Pre svega, izdvojila bih nekoliko sapuna koji su se odlično pokazali pri lečenju akni i bubuljica na koži, pa i licu. U zavisnosti od toga da li je problem ozbiljniji, ili se plašite isušivanja kože, možete da izaberete proizvod po svojoj meri.

Za razliku od sprejeva i losiona, sapuni o kojima ću ovde govoriti, ne sadrže alkohol, traju znatno duže, i cena im je pristupačnija. Takođe, trebaće vam malo više strpljenja, jer baš zbog nedostatka alkohola, rezultati će se videti nešto kasnije. Otprilike 2 meseca je potrebno do odličnih rezultata, a kod losiona i sprejeva već posle par nedelja.

Izdvojila bih Sebamed Clear face sapun koji se najbolje pokazao, zatim Flogocid sapun protiv bubuljica, i za kraj - prirodne sapune Kozica. 

Prirodni sapun protiv bubuljica DM cena Kozica
Foto: dm.rs

Kozica čvrsti sapun je ručno izrađen od kozjeg mleka. Možete se odlučiti za varijante sa medom ili nanom.

100% su prirodni i namenjeni su za čišćenje i podmlađivanje kože. Odlično deluju u borbi protiv ekcema, psorijaze, akni i bubuljica, ispucale i suve kože. Sa Kozica čvrstim sapunom zaista ćete osetiti glatkoću vaše kože. 

Proizvodi se u Kragujevcu, a sadrži: Palmino, kokosovo, suncokretovo i maslinovo ulje. Kozje mleko i eterično ulje nane, dok varijanta sa medom dodatno sadrži i med.

Upotreba: Vlažnu kožu istrljajte sapunom, potom temeljno isperite mlakom vodom.

Cena Kozica sapuna: 175 dinara

*Napominjemo da ovo nije plaćena reklama iz DM-a, već lični saveti.

Možda i najbolja stvar u borbi protiv bubuljica zasigurno je Klindamicin losion, međutim, OBRATITE PAŽNJU - u pitanju je antibiotski losion, pa se obavezno konsultujte sa lekarom pre upotrebe!

Ukoliko vas muče i BUBULJICE NA ZADNJICI pročitajte na linku 8 saveta kako da vam za kratko vreme koža bude kao "bebina guza"

BONUS VIDEO:

Ovaj video deli nekoliko saveta o tome kako da se rešite bubuljica na leđima prirodnim putem:


Постави коментар

0 Коментари